Social

Ce fel de manusi trebuie sa foloseasca medicii stomatologi (P)

Manusile de unica folosinta sunt un intrument de protectie indispensabil in clinicile stomatologice impotriva tuturor tipurilor de contaminare. Acestea, alaturi de alte echipamente precum Halate vizitator, Halate chirurgicale, Halate unica folosinta, reduc riscul de transmitere a microorganismelor la pacienti si, prin urmare, evita transmiterea infectiilor. Manusile sunt necesare la curatarea sau dezinfectarea instrumentelor dentare, a suprafetelor sau la tratarea pacientilor. De aceea, cele mai folosite in sectorul dentar sunt manusile de unica folosinta, ideale in cazul contactului cu sange sau fluide corporale precum saliva.

Ele pot fi sub forma de manusi cu pudra sau fara. Manusile cu pudra se caracterizeaza prin faptul ca sunt usor de imbracat. 

Exista diferite tipuri de manusi sanitare, precum manusi nitril, latex etc. cu caracteristici diferite si uneori este dificil nu doar sa alegi tipul de manusi, ci si dimensiunea care se potriveste cel mai bine mainilor tale. De aceea, iti spunem in detaliu caracteristicile pentru a nu gresi in alegerea ta. Sa incepem!

Tipul de manusi in functie de material 

Manusi din latex: manusi de unica folosinta care ofera o rezistenta buna si sunt eficiente impotriva agentilor infectiosi. Sunt concepute cu cauciuc natural, un material foarte elastic si adaptabil, deci sunt manusi reglabile si confortabile. Pot fi sterile sau nesterile, cu sau fara pudra.

Manusi de vinil: pentru tratamente de scurta durata, fara risc de expunere la factori externi. Sunt fabricate din rasini sintetice din clorura de polivinil si sunt manusi fara latex si acceleratori chimici. Ofera o buna protectie si sunt rezistente la multi contaminanti. Nu sunt sterile si pot fi cu sau fara pudra.

Manusi de nitril: sunt foarte rezistente la rupere, perforatii si substante chimice. Sunt fabricate din polimeri sintetici iar suprafata lor micro-texturata ofera un confort ridicat si simtul tactil.

 » Aflați mai multe informații aici.