Ce se întâmplă în Rusia? Ce impact are invazia asupra invadatorilor

Ce se întâmplă în Rusia? Ce impact are invazia asupra invadatorilor

  • Minciunile și teoriile conspiraționiste sunt lansate de Kremlin prin propagandistul șef al Moscovei, Vladimir Soloviov.
  • Putin trăiește izolat de doi ani, de când a început pandemia, la o reședință din afara capitalei.
  • Tensiunea socială e în creștere și din cauza unei serii de sinucideri, crime și morți misterioase.
  • Agenții FSB îi amenință pe militarii care refuză să meargă în Ucraina că familiile lor vor fi ucise, conform unui raport al serviciilor de informații ucrainene.
  • Prin acțiunile sale, Putin le transmite soldaților care au măcelărit civili că îi consideră eroi.

Informația conform căreia Vladimir Putin a decorat o brigadă rusă, acuzată de crime de război în Bucea (Bucha), în timpul ocupației, a produs perplexitate și revoltă pentru mulți oameni.

Militarii Moscovei au torturat și ucis peste 200 de civili în localitatea aflată în apropiere de capitala Ucrainei.

Gestul președintelui rus e unul crud și cinic, prin care transmite trupelor sale că niciun soldat nu va fi cercetat sau acuzat pentru uciderea civililor, încurajându-i astfel să continue măcelul.

“Pare a fi o nouă încercare publică a Kremlinului de a nega orice faptă greșită a militarilor ruși în Bucea”, a declarat Rouben Azizian, fost diplomat rus, stabilit în Noua Zeelandă, pentru Washington Post.

Viața în Rusia a devenit complicată după începerea invaziei. Fiecare persoană e afectată, se teme de ceilalți și se ascunde. Poliția secretă încearcă să descurajeze orice formă de protest.

Cine lansează informații false și teoriile conspirației?

Propaganda Kremlinului acoperă întregul discurs public, iar toate structurile sociale, de la familii la organizații guvernamentale, sunt afectate de neîncredere.

Vladimir Soloviov este propagandistul șef. Are o emisiune TV care e distribuită pe toate canalele de stat, emisiuni de radio și administrează 17 conturi de Telegram (rețea socială).

Vladimir Soloviov, o vedetă TV care lansează minciunile venite de la Kremlin și teoriile conspiraționiste – Foto: Departamentul de Stat, SUA

“Soloviov, producătorii săi (Dina Ariapetova, Margo Krzhizhevskaia) și invitații acestora inundă zilnic vorbitorii de limbă rusă cu dezinformare, ură, vitriol anti-occidental și anti-ucrainean”, se arată într-o informare a Departamentului de Stat al SUA, în care sunt prezentați principalii propagandiști ai Kremlinului.

În emisiunile sale sunt lansate cea mai mare parte din teoriile conspiraționiste, cum ar fi că ucrainenii își ucid propriii cetățeni pentru a da vina pe Rusia; Pentagonul dezvoltă arme biologice în Ucraina sau că Marea Britanie, Polonia și Ucraina fac planuri să atace Rusia.

Acestea sunt doar câteva din informațiile false cu care sunt bombardați rușii în fiecare seară pe toate canalele TV.

Un președinte care de doi ani trăiește izolat

În această atmosferă otrăvită,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!