Social

Cel mai mic pacient cu Covid de la Iaşi are o lună. Sunt 13 copii internați

Ieri, 13 copii pozitivi erau internaţi la Spitalul de Pediatrie.Numărul copiilor depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 se menţine ridicat în continuare în judeţul Iaşi. Ieri, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi se aflau internaţi 13 pacienţi pozitivi, cu vârste cuprinse între o lună şi 15 ani. Medicii susţin că patru dintre ei au nevoie de terapie intensivă, doi dintre copii fiind chiar intubaţi şi ventilaţi mecanic, cu o stare foarte gravă. Ceilalţi doi copii din ATI au forme moderate, însă sunt dependenţi de oxigen. Restul de nouă pacienţi pozitivi internaţi în zona roşie a spitalului primesc îngrijiri medicale din partea medicilor pediatri.

Din cele nouă cazuri, unul este al unui copil care a suferit o amputaţie la unul dintre degete. În urma testării făcute la spital, acesta a fost depistat COVID pozitiv, însă fără simptome. „În cursul nopţii a venit un caz de amputaţie traumatică, de deget cinci, s-a intervenit chirurgical în urgenţă, s-a practicat implantarea degetului. Va rămâne în zona roşie cât timp va avea nevoie de îngrijiri, apoi va fi externat la domiciliu sub supravegherea medicului de familie”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, coordonator al ATI-COVID şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

Reprezentanţii spitalului susţin că în această perioadă au observat că sunt tot mai afectaţi de virusul SARS-CoV-2 copiii cu vârsta de sub un an. De asemenea, deşi în valurile anterioare copiii aveau în special manifestări digestive şi neurologice, acum apar tot mai multe cazuri de insuficienţă respiratorie.

 » Aflați mai multe informații aici.