ActualitateOpinii

Cine e semi-infractorul, Florin Roman, care se ținea cu mâinile de microfon? Opriți-l!

Distribuie acest articol!


  Post Views:
  2

  Florin Roman, Parlamentar PNL cu școala la Atheneum, absolvent al Colegiului Național de Apărare și fost secretar general avizat de SRI-ul lui Coldea și Maior la CSA, vrea imunitate pentru infracțiunile de la ASF. Opriți-l!, afirmă Radu Soviani. Vreți să știți mai multe despre Florin Roman, cel care a confiscat microfonul Ancăi Dragu, și care se ținea la propriu de el în Parlament? Vă surprinde că el și Simonis(PSD), alături de Ponta(ProRomânia), au făcut inițiativa legislativă prin care Parlamentul a iertat băncile pentru locuințe de sifonările de sute de milioane de euro? Vă surprinde că el a încercat să ofere imunitate pentru infracțiunile comise în exercitarea funcțiilor grupului de interese nelegitime din ASF, devoalate acum ca și complici la frauda de la City Insurance? Ăsta e Florin Roman, mai notează Radu Soviani.

  Nefrecventabilul parlamentar PNL, Florin Roman, care a fost și autorul unui proiect de lege prin care vrea să naționalizeze furturile băncilor pentru locuințe (BCR banca pentru locuințe și Raiffeisen Banca Pentru Locuințe), împotriva statului de drept, ICCJ dând dreptate Curții de Conturi și stabilind că trebuie să dea înapoi până la 600 de milioane de lei, a reușit să vâre pe ordinea de zi a Plenului Senatului (Camera Decizională) o inițiativă legsilativă care să scutească de pușcărie pe factorii de decizie din ASF, oferindu-le imunitate.

  Fac precizarea că în perioada septembrie 2006-Octombrie 2011, Florin Roman a fost numit, avizat de SRI, ca secretar general în fosta Comisie de Supraveghere a Asigurărilor, asistând în acea perioadă la sifonarea sumelor de bani din Astra (Adamescu) și Carpatica Asig (Carabulea), la scutul CSA – precursoarea ASF, fraude care au condus la golirea Fondului de Garantare a Asiguraților (peste 800 de milioane de lei).

  Din punctul meu de vedere Klaus Iohannis trebuie să pună urgent mâna pe telefon, dacă vrea să mai păstreze măcar o dâră din aparența ,,apărătorului statului de drept”.

  Nimeni nu este mai presus de lege.

  În altă ordine de idei, după ce a vegheat ca secretar general CSA la furtul banilor asiguraților, Florin Roman, absolvent de Colegiu Național de Apărare, nu a ratat aproape niciun consiliu de administrație de la stat: ANRGN, Eon Distribuție, Electrica Serv, CEC Bank, Daewoo Automobile Eximbank, conform CV-ului.

  Dacă mai există ordine de drept în România, în condițiile în care funcționari din ASF sunt deja cercetați penal pentru fraude, Florin Roman și proiectul lui ticălos trebuie să ia un mare pumn în bot, metaforic vorbind, cu ticăloșia lui de proiect de lege, care vrea să ofere imunitate unor hoți, care au vegheat la devalizarea pieței asigurărilor (și nu numai).

  Decizia pe care nefrecventabilul Florin Roman o vrea chiar azi, apare exact în momentul în care fostul contabil de la păduri, Nicu Marcu, împopoțonat Președinte ASF și cu director de cabinet un general SRI (adjunct până de curând al directorului Hellwig) și care a făcut parte din securitatea anti-NATO a lui Ceaușescu înainte de 1989, vor să impună scumpirea RCA cu până la 20% și astfel să ia până la un miliard de lei pe an de la populație și companii, în loc să supravegheze real piața asigurărilor și să impună aducerea de capital, oprind sifonările. Despre cine este cel pe numele căruia este pusă această ticăloșie, ticăloșie pentru care Florin Roman vrea acum imunitate, ați putut citi chiar ieri aici și aici.


  Distribuie acest articol!