Cine este cea mai tânără femeie din lume care a zburat singură în jurul lumii. Zborul deasupra Rusiei, „cea mai mare provocare”

Cine este cea mai tânără femeie din lume care a zburat singură în jurul lumii. Zborul deasupra Rusiei, „cea mai mare provocare”

O adolescentă cu dublă cetățenie britanică și belgiană a fost desemnată cea mai tânără femeie care a efectuat un zbor solo în jurul Pământului, scrie The Guardian. Potrivit ei, cea mai mare provocare mentală a aventurii de 52.000 de kilometri prin 31 de țări a fost traversarea Rusiei. Zara Rutherford, în vârstă de 19 ani, a aterizat joi într-un aeroport din Flandra la ora locală 13:00. „E o nebunie. Nu am procesat încă (ce s-a întâmplat)”, le-a spus Rutherford reporterilor, înfășurată în steagurile Marii Britanii și Belgiei.Ea a mai spus că au fost „momente incredibile”, dar și situații când s-a temut pentru viața sa. Aviatoarea tocmai reușise să parcurgă o călătorie de 52.000 de kilomteri în care a traversat 31 de țări din 5 continente diferite.Odată ce a aterizat fără probleme pe pista din Belgia, Rutherford a stabilit și alte recorduri: prima femeie care a zburat în jurul lumii într-o aeronavă ultraușoară („microlight”) și prima persoană din Belgia care a circumnavigat Pământul în aer. Zara Rutherford și echipa de cascadori aerieni Diavolii Roșii a forțelor aeriene belgiene. Foto: Profimedia Images Zara Rutherford și echipa de cascadori aerieni Diavolii Roșii a forțelor aeriene belgiene. Foto: Profimedia ImagesZara Rutherford, în Marea Britanie. Foto: Profimedia ImagesAvionul cu care a zburat Zara Rutherford este un Shark Aero cu două locuri – unul dintre cele mai rapide aeronave ușoare din lume, care poate ajunge la viteze de 300 de kilometri pe oră. Foto: Profimedia ImagesAvionul cu care a zburat Zara Rutherford este un Shark Aero cu două locuri – unul dintre cele mai rapide aeronave ușoare din lume, care poate ajunge la viteze de 300 de kilometri pe oră. Foto: Profimedia ImagesZara Rutherford și echipa de cascadori aerieni Diavolii Roșii a forțelor aeriene belgiene. Foto: Profimedia ImagesZara Rutherford și echipa de cascadori aerieni Diavolii Roșii a forțelor aeriene belgiene.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!