Cine vine după TAROM în centrul Clujului

Cine vine după TAROM în centrul Clujului

Un spațiu comercial care funcționează încă din anii ’60 într-un bloc emblematic din centrul Clujului este în căutarea unor noi provocări.
Este vorba de spațiul care a fost ocupat, încă dinaine de Revoluție, de Agenția TAROM, în blocul Republica din Piața Mihai Viteazul.

Blocul, unul emblematic pentru Cluj-Napoca, găzduiește cinematograful Republica, astăzi Florin Piersic, și a fost inaugurat în anul 1963 după planurile arhitecților Alex Nemeș, Eugeniu Pănescu și Ioana Schipor. Cei trei Arhitecții care au proiectat blocul Republica au fost premiați la acea vreme de Uniunea Arhitecților.

În primii ani, la parterul blocului Republica, pe partea stângă, funcționa o cofetărie-cafenea pe două nivele, numită “Cofetăria Clujul”, ulterior “Moca Bar”, în mijloc Cinematograful “Republica” (“Köztársaság”), iar pe partea dreaptă magazinul “Încălțăminte flexibil”, tot pe două nivele, ulterior Agenția TAROM.

Astăzi, spațiul din colț, fosta Agenție TAROM, caută să își scrie următorul capitol din povestea sa. Cu o suprafață generoasă de 257 mp, parter plus mezanin, cu o scară interioară și o înălțime de 6 m și cu cea mai mare suprafață vitrată din oras, spațiul comercial este unul dintre punctele de reper din Piața Mihai Viteazu. Spațul are acces direct din stradă, iar pentru aprovizionare dispune și de o ușă de acces din curtea interioară a blocului Republica.

Cei interesați să închirieze spațiul din blocul Republica pot obține detalii la telefon 0744833370.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!