Actualitate

Cîțu a negociat deja USL2.0. Ce minister cheie preia PSD

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu ar fi negociat o alianță politică încă din luna august, soarta USR în toamnă ar fi fost petleciuită de această înțelegere încă de atunci.

PSD și PNL vor conduce România în următoarea perioadă, 2024 reprezintă un an mult prea îndepărtate pentru a se refuza accesul la banul public.

Florin Cîțu s-ar fi plâns de calitatea slabă a miniștrilor USR și incapacitatea lor de a face performanță. Înțelegerea cu USR făcea ca totul să meargă lent, spre deloc, așa că premierul a căutat o soluție miraculoasă.

Stelian Ion a fost dat afară în mod premeditat în prima zi parlamentară din sesiunea toamnă-iarnă, cu scopul expres de a se distruge alianța.

Decizia lui Florin Cîțu a fost susținută și de cei apropiați lui, convinși că doar așa vor putea să își ducă la îndeplinire toate deciziile.

De aici și valul de critici și aroganța organizață din PNL la adresa USR. Motive de ceartă erau destule, a rămas doar ca ele să fie enunțate public.

USR s-a prăbușit la guvernare, partidul zburând spre 5%. PNL a intrat și el în picaj, așa că despărțirea părea una firească, mai ales că Dan Barna și Dacian Cioloș nu au priceput că PNDL este un program necesar, investițiile în localitățile României necesitând a fi o prioritate care nu poate sta după cheremul birocrației europene.

PSD ar urma să preia nu doar ministerele PSD ci și ministerul dezvoltării. Acesta urmează să ajungă la PSD, interesat de distribuția banilor în țară pentru investiții.

Decizia PSD și PNL este una susținută în țară, acolo unde nu există bani de investiții și primarii așteaptă de doi ani să apară un ajutor dar el nu a venit.

USR a fost practic scos de la guvernare, nu a ieșit, așa cum vor ei să creadă. PNL a bruscat pur și simplu PNL, i-au aruncat din tren, în mers.

Acum USR va juca pe tușă, a dovedit ce poate la guvernare unde nu s-a furnizat nimic concret, nici măcar maculatura de PNRR. Degeaba muncești dacă nu poți, căci poate nu e de criticat lipsa voinței, sau buna voința, cât mai ales calitatea și performanța: pur și simplu nu au putut, nu că nu au vrut.