Economie

Clarificare. La ce oră se închid restaurantele și cafenelele în localitățile cu incidența peste 6 la mie

Ca urmare a unor neclarități, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a cerut un punct de vedere oficial DSU, în ceea ce privește programul de funcționare al localurilor acolo unde incidența depășeste 6 la mie.
CJSU Cluj a cerut Departamentului pentru Situații de Urgență să clarifice problema privind programul restaurantelor și cafenelelor în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6 la mie, după ce în informări a apărut atât 5.00-22.00, cât și 5.00-24.00.

“Având în vedere că interpretarea nu era unitară pe site-urile oficiale, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a cerut un punct de vedere oficial Departamentului pentru Situații de Urgență, în ceea ce privește clarificarea unei probleme referitoare la activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase.

În urma răspunsului vă comunicăm că activitatea acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00-24.00 în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6 / 1.000 de locuitori”, a transmis prefectul Clujului Tasnadi Szilard.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS­ CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, incidența infectărilor cu noul coronavirus este peste pragul de 6 la mie în 37 de UAT-uri din cele 81 ale județului Cluj.

 » Aflați mai multe informații aici.