Clujul, pe lista destinațiilor pentru „călătorii fantastice” prin România

Clujul, pe lista destinațiilor pentru „călătorii fantastice” prin România

O tânără antreprenoare a avut ideea realizării unui ghid turistic pentru copii, iar Clujul este una dintre destinațiile recomandate.
„Plăiuţ – Ghid de buzunar pentru călătorii fantastice prin România” este creația tinerei Claudia Ciontu. Aces ghid cuprinde 30 de destinații din România, printre care și Cluj-Napoca, unde regăsim cel mai mare ierbar din România. Aici ghidul are două pagini libere în care cei mici sunt încurajați să-şi facă propriul ierbar.

Exemplarele sunt distribuite și în magazinele fizice din Cluj-Napoca.

Inspirația Claudiei Ciontu vine dintr-o vacanță din 2020 în Maramureș, când tânăra a realizat că multe destinaţii locale nu sunt suficient de bine cunoscute şi că, dacă adulţii nu le promovează, copiii nu pot afla de ele. După ce a realizat că această nișă a ghidurilor turistice pentru copii nu este acoperită în România, tânăra a luat decizia de a scriea chiar ea o astfel de carte.

„Prin ianuarie 2021 am terminat prima versiune a manuscrisului şi m-am gândit că are şanse de publicare, după ce l-am dat câtorva părinţi şi copii şi am primit feedback bun. În februarie, alesesem deja să public independent, fără ajutorul unei edituri, în regim self-publishing. Cartea propriu-zisă a fost lansată în iunie 2021“, a povestit Claudia Ciontu pentru ZF.
Ghidul „Plăiuț” are peste 30 de destinații călătorie din România, povestite şi ilustrate. Cuprinde date geografice, istorice, date despre cultura locală şi personalităţile locului, redate în cuvinte simple şi puţine, astfel încât să fie uşor de înţeles de copii.

„Pe lângă cele de 30 de destinaţii ilustrate, am inclus şi şase activităţi presărate de-a lungul traseului prin ţară, prin care cei mici pot exersa anumite abilităţi. Am vrut să-i şi implic pe copii. De exemplu, la Cluj-Napoca, unde avem cel mai mare ierbar din România, am lăsat două pagini libere în care îi încurajez pe cei mici să-şi facă propriul ierbar,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!