Construcțiile au suferit în 2021. Aproape 700 de firme au dat faliment sau au intrat în insolvență

Construcțiile au suferit în 2021. Aproape 700 de firme au dat faliment sau au intrat în insolvență

2021 nu a fost deloc un an bun pentru companiile din domeniul construcțiilor. Aproape 700 de firme au intrat în insolvenţă sau în faliment.
Aproape 700 de companii cu activitate în construcţii au ajuns în insolvenţă sau faliment în 2021, potrivit datelor transmise de Ofi­ciul Naţional al Registrului Comerţului la solicitarea ZF.

Primele zece companii de construcţii care au intrat în insolvenţă sau faliment anul trecut au avut afaceri cumulate de 699 de milioane de lei în 2020. Acestea sunt deţinute fie de antreprenori locali, fie de acţionari străini, fie de municipiul Bucureşti, cum este cazul Companiei Municipale Consolidări.

Au fost solicitate date referitoare la cele mai mari companii după cifra de afaceri 2019 al căror cod CAEN indică activităţi din secţiunea F – Construcţii şi care au intrat în insolvenţă în cursul anului 2020. Primele zece sunt firme din Bucureşti şi judeţele Cluj, Ilfov, Prahova, Constanţa, Bacău şi Sibiu.

„Vorbim foarte mult în ultima vreme despre crize. Cred că în viitorul apropiat s-ar putea să ne confruntăm cu valuri de insolvenţe, pentru că multe businessuri, mai ales din zona IMM, sunt destul de slăbite după doi ani de pandemie“, spunea recent Vasile Godîncă-Herlea, managing partner la CITR, la videoconferinţa „Ce aduce 2k22 pentru businessurile în impas?“.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!