Social

Continuați tratamentul cu oxigen acasă după Covid? Cât și cum decontează CNAS!

Mulți pacienți care au trecut prin COVID primesc recomandare de la medicul curant să continue acasă tratamentul cu oxigen, având nevoie de un concentrator sau aparat de ventilație non-invazivă. Casa de Sănătate decontează circa 194 lei/lună – concentrator și 578 lei – aparat.Pacienții care au trecut prin COVID pot obține de la Casa de Asigurări de Sănătate decontarea costurilor pentru concentratorul de oxigen și pentru aparatul de ventilație non-invazivă, dacă trebuie să continue acasă tratamentul după externare, la recomandarea medicului curant.

Din informațiile publice disponibile, un concentrator de oxigen poate fi închiriat, pe lună, cu circa 200 de lei.

Pentru a putea beneficia de decontarea aparatelor, pacientul sau o rudă trebuie să depună o cerere la Casa de Sănătate județeană în evidențele căreia este pacientul, precum și mai multe documente – copie după buletin, prescripția medicală pentru dispozitiv, certificatul de încadrare în grad și tip de handicap, dacă este necesar.

Documentele pot fi trimise către CNAS și online, iar în termen de trei zile de la trimiterea dosarului Casa trebuie să anunțe dacă acceptă sau respinge cererea.

Dacă cererea de decontare este acceptată, în perioada de valabilitate a deciziei CNAS, pacientul sau familia trebuie să ia legătura cu unul dintre furnizorii cu care Casa are contract. Vor avea nevoie de decizia emisă de CNAS și de prescripția medicală.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

 » Aflați mai multe informații aici.