Actualitate

Contre între Vlad Voiculescu și Florin Cîțu: “Una e să ai carnet și alta să conduci beat”

Fostul ministru al Sănătății reacționează la atacurile premierului Florin Cîțu. Acesta la acuzat pe Vlad Voiculescu că a vrut să cumpere milioane de doze de vaccin fără motiv. În replică, fostul ministru al Sănătății se apără și susține că acea comandă ar fi fost valabilă dacă vaccinul ar fi fost aprobat, și nu este același lucru cu achiziția deja făcută de premier pentru întreaga Europă.

”Mai întâi de toate: vaccinul CureVac-ul nu este încă aprobat, deci România nu a cheltuit nici măcar un singur cent pe acest vaccin. Apoi: dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi DACĂ acel vaccin ar fi fost aprobat și DACĂ la momentul respectiv statul român ar fi considerat acest lucru oportun. Nevoia de vaccin în întreaga lume este enormă iar vaccinurile care nu sunt folosite pot fi revândute – fie de către producător, fi de către statul care are dreptul să le achiziționeze.

Sigur, asta dacă nu cumva țara respectivă are un mare meșter precum Florin Cîțu care ia atâtea decizii proaste încât vaccinurile expiră în depozite, așa cum înțeleg că s-a întâmplat cu vreo 700.000 de doze de vaccin Astra Zeneca.

Mai pe românește: problema nu e să dobândești dreptul de a face ceva (ex: să ai carnet de conducere, să cumperi un vaccin, etc.), problema este cum faci uz de dreptul dobândit (ex: să conduci beat, să lași vaccinurile să expire, etc.). Nu e greu să te comporți responsabil. Trebuie doar să rămâi cu picioarele pe pământ”, a declarat Vlad Voiculescu.

„Domnul Vlad Voiculescu a semnat pentru 28.290.000 de doze, domnul Nelu Tătaru pentru 33 de milioane de doze, eu am semnat pentru 4 milioane de doze și doamna Mihăilă pentru 21.000. Dacă era prea mult, putea să spună că nu mai e nevoie. Domnul Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de CureVac, vaccin care nu a fost aprobat niciodată, dar este semnată comanda de domnul Vlad Voiculescu”, a menţionat Cîțu.