Actualitate

Corupție! Primar și Viceprimar PNL din Prahova, reținuți de oamenii legi. Sunt suspectați de abuz în serviciu

Primarul PNL şi viceprimarul comunei Colceag au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova într-un dosar care vizează mai multe fapte, între care abuz în serviciu, conform Agerpres.

Surse judiciare au declarat vineri, pentru sursa citată, că primarul Costin Valentin Stan este acuzat de abuz în serviciu, iar în aceeaşi speţă sunt reţinuţi viceprimarul comunei şi o altă persoană.

În dosar se efectuează cercetări pentru abuz în serviciu, luare şi dare de mită, în legătură cu achiziţiile din primărie, arată sursele citate.

Cei trei inculpaţi se află în prezent la sediul Parchetului, au precizat, pentru AGERPRES, sursele indicate.

Cine este primarul liberal Valentin Stan
Valentin Stan (PNL) este primar în comuna Colceag, aflat la primul mandat. Într-un interviu acordat în 2020 publicației deprahova.ro, când era candidat la primărie, spunea că este „de profesie antreprenor„. La acel moment, Valentin Stan povestea că s-a mutat în comună în 2007 unde a format mai întâi un grup de tineri voluntari numit „Tineretul Colceag„.

„Sunt un om căruia îi place să lucreze în echipă și știu că unul dintre cei mai mari dușmani ai administrației publice locale este timpul, așa că voi avea alături de mine oameni care au experiența necesară și capacitatea de a putea implementa rapid proiecte finanțate cu fonduri europene sau guvernamentale. De altfel, cu siguranță voi avea sprijinul colegului meu, Iulian Dumitrescu, viitorul președinte al Consiliului Județean Prahova. Veți vedea, această echipă a PNL Prahova va schimba imaginea nu doar a localității Colceag, ci și a județului.„, declara la acel moment Valentin Stan.

De altfel și Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și, pe vremea aceea, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, transmitea mesaje de susținere pentru Valentin Stan.