Opinii

Cum a devenit aderarea noastră la Schengen o mare problemă europeană

Austria, victorie a la Pirus. Pentru cancelarul Nehammer victoria de la Consiliul JAI  a fost una a la Pirus. Prin blocarea accesului României în Schengen, cancelarul austriac a provocat un mic tsunami în Europa.

Nu că ne-a respins, avea suficiente motive politice să o facă dacă avea timpul și aplecarea să analizeze politica dâmbovițeană. Pentru că nu a avut priceperea politică de a ascunde adevăratele motive pentru care s-a opus, anume frica de pierderea alegerilor ce vin în ianuarie în Austria, pe care disperatul cancelar le va pierde cu siguranță. Pentru că nu a avut ochi să vadă și minte să înțeleagă că refuzându-ne s-a pus pe curs de coliziune cu toată birocrația UE.

Atât de mare a fost orbirea insului că a refuzat toate argumentele, a îndrăznit să refuze Germania și a rupt unitatea europeană pentru niște probabile procente în plus acasă.

A aruncat solidaritatea europeană în aer pentru o victorie îndoielnică acasă. Or, asta nu se face. În asta stă cinismul, individul nu a pedepsit România, ci a sacrificat principiile europene, în încercarea de a-și salva pielea.

Din nefericire pentru el, a intrat într-o capcană fără ieșire. Va pierde alegerile de acasă, iar în UE va deveni un paria politic.

Unde dai și unde se umflă. Nehammer a lovit România cu bâta veto-ului și i s-a umflat căpățâna politică. Orbit de sondajele care-i dau partidul abia pe locul trei la alegerile din ianuarie, Nehammer s-a dovedit a fi incapabil să găsească o soluție de a remonta diferența de voturi. S-a atârnat păgubos de chestiunea neprimirii României în Schengen. A gândit meschin, cinic, a aruncat pe foc principiile europene pentru niște pârlite de voturi ce nu vor veni: nici porcul popular austriac nu se îngrașă cu o lună înainte de Ignat.

Cugetările sale au fost așa de superficiale – cum dracu’ pot fi altfel deciziile luate la nervi sau de frică – că n-au ținut cont de impactul european pe care îl va stârni decizia sa.

Lovitura sa de măciucă care voia să spargă ulcele românești ca să pună dumnealui mâna pe niște porțelanuri vieneze au lovit căruțașul. Chiar de va câștiga printr-o minune alegerile, Nehammer nedibaciul se va confrunta după aceea cu organismele UE, de la Comisia Europeană la parlamentul european, se va confrunta cu acuzația de a fi coloana a cincea rusă în UE, riscând îzolarea politică a Austriei.

Este pregătit domnul Nehammer, în cazul în care va câștiga alegerile, să facă din Austria o Ungarie, este el pregătit, are el anvergura de a juca rolul lui Viktor Orban?

Viktor Orban este un histrion care mănâncă politica pe pâine,

 » Aflați mai multe informații aici.