Cum a prezentat propaganda rusă summiturile NATO, G7 și cel la care a participat Putin. „Nu există iubire în relațiile internaționale”

Cum a prezentat propaganda rusă summiturile NATO, G7 și cel la care a participat Putin. „Nu există iubire în relațiile internaționale”

Un nou episod al propagandei ruse. Într-o emisiune de la televiziunea rusească Rossia-1, în care erau comentate summiturile NATO  și G7, dar și cel al țărilor de la Marea Caspică, un profesor universitar responsabil de pregătirea diplomaților ruși a descris întâlnirea la care a participat Vladimir Putin drept o reuniune „a cooperării” în „orașul iubirii”. „Situația este foarte interesantă. Ne uităm la imaginile de la summitul NATO și ne uităm apoi la imaginile de la summitul Caspic. Aceste imagini sunt drastic diferite. Summitul Caspic este în Așgabat, orașul iubirii. Totul este despre cooperare”, afirmă Vladimir Avatkov, profesor la Academia de Diplomație din cadrul ministerului rus de Externe și directorul Centrului pentru Studii Orientale, Relații Internaționale și Diplomație Publică de la Moscova.Vorbind despre summitul liderilor NATO de la Madrid, profesorul rus a adăugat:   „Iar acești camarazi de acolo din Occident, în acea parte mică din lume, ei sunt cu totul pentru război, ei mereu sunt cu totul pentru război iar noi suntem mereu pentru cooperare. Aici este poziția Rusiei atât de vast diferită: poziția rusească este cu totul despre pace și securitate, în contrast cu Occidentul care subminează securitatea și face tot posibilul pentru a perturba conexiunile globale”.„Iar acum despre iubire. Nu există iubire în relațiile internaționale. Există interese naționale și valori naționale așa că atunci când cineva jură iubire eternă, mai ales dacă este Erdogan sau colegii săi din Occident, ar trebui să ne îndoim imediat de asta”, a mai transmis Vladimir Avatkov. Comentariile lui Avatkov au fost făcute în contextul în care Turcia și-a dat marți acordul pentru intrarea Suediei și a Finlandei în NATO, după ce anterior președintele turc Recep Erdogan a blocat în mod repetat demararea procesului de aderare a celor două state nordice la Alianță.Înregistrarea video cu momentul în care vorbește Vladimir Avatkov a fost publicată pe twitter de jurnalista americană Julia Davis,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!