ActualitateOpinii

Cum ne-a înțepat Cîțu la buzunare, zicând că ne vaccinează de Covid – CRITICII.RO

Dacă odinioară prin România toamna se numărau bobocii, anul ăsta o să se cam numere morții. Și nu doar morții de covid, tot mai mulți de la zi la zi, ci și cei răpuși de alte boli și pe care guvernul i-a lăsat să moară fără nicio remușcare, fără îngrijiri medicale, fără tratamente. D-apăi când să se mai preocupe Cîțu de cardiaci, de bolnavii de cancer, de diabet sau de alte boli, când el avea de cumpărat vaccinuri și de numărat bani?

Ca să fie sigur că nu rămâne fără vaccinuri, premierul a solicitat Uniunii Europene ca României să-i fie alocate nu mai puțin de 120 de milioane de doze . Adică, presupunând că sunt două doze de căciulă, asta ar însemna că vaccinurile ar ajunge lejer pentru 60 de milioane de oameni (deși există și vaccinuri administrate într-o singură doză, deci vorbim de și mai mulți posibili vaccinați). Da, dar România nu are decât cel mult 19 milioane de locuitori în țară și nu toți eligibili, deci de ce s-o fi grăbit Cîțu să antameze atât? A făcut-o oare din grijă pentru români și din prevedere? N-aș prea crede, pentru că, la cum a gestionat criza Covid-19 și la cât de tare l-a durut la rotulă în ultimele luni de situația sănătății din România, premierul zombilică nu pare genul de om prevăzător. Mai curând aș spune că totul a fost făcut la plezneală, la futu-i mă-sa, s-o zicem pe românește, iar guvernanții au comandat să fie, acolo, de parcă ar fi luat gogonele din piață și nu vaccinuri de miliarde de euro din banii de la buget. Au cumpărat, pur și simplu, vaccinuri cu toptanul și, când au văzut că nu prea se-nghesuie românii să se înțepe, Cîțu și ciracii au decis să le vândă sau să le doneze. Ca să împacheteze totul în nițel patriotism, premierul s-a lăudat și a trâmbițat peste tot că a donat aproape 500.000 de doze Republicii Moldova. Foarte frumos gest, Cîțulică, de aplaudat, i-ai ajutat pe frații noștri moldoveni, dar și mai frumos ar fi fost să nu mai minți ca porcul și să fi recunoscut că, așa cum relevă datele oficiale, ai donat și mai multe doze altor state: „frățiorilor” egipteni le-ai trimis plocon 525.000 de doze, „frățiorilor” sud-coreeni 450.000, iar „frățiorilor” vietnamezi 300.000 de doze. În total, România a dat gratis aproape 2,3 milioane de doze de vaccin, cumpărate din banii noștri, fără ca pe noi să ne întrebe cineva dacă suntem de acord. Că așa e când ești superputere și te conduce superman: ai bani de te enervează, cumperi zeci de milioane de vaccinuri ca să le împarți pe toată planeta, fără număr, de la nașu Cîțu, pă Sistem, se știee!

Ei, dar uite că acum a intrat nițel DNA pe fir, fiindcă treaba e groasă rău, iar domnul Cîțu și ceilalți samsari și ciocli din guvernul pe care cu dezonoare îl conduce, s-ar putea să fie chemați să dea nițel cu subsemnatul. Să răspundă, cu subiect și predicat,

 » citește întreg articolul pe: www.CRITICII.RO