Cum poţi întrerupe carantina? Ai nevoie de mai multe acte și le trimiți online

Cum poţi întrerupe carantina? Ai nevoie de mai multe acte și le trimiți online

Persoanele care doresc suspendarea temporară a măsurii de carantină în contextul infectării cu SARS-CoV-2 au nevoie de mai multe acte pentru a obţine o derogare de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi.Este necesară o cerere de suspendare a carantinei, unde să se expună motivul solicitării, dovada carantinării care se eliberează în punctul de trecere a frontierei, copii ale cărţilor de identitate ale persoanelor pentru care se solicită această suspendare, precum şi datele de contact ale persoanei care face cererea.

Motivele solicitării pot fi cele legate de urgenţe medicale, părăsirea ţării sau alte evenimente cum ar fi înmormântare, programări pentru schimbarea documentelor de identitate, însă persoanele trebuie să aibă dovezi în acest sens.

Actele se trimit doar online pe adresa de email derogari@dsp.ro, iar soluţionarea cererii se va face în decurs de 24 de ore de la momentul depunerii de luni până vineri şi în decurs de 48 de ore în weekend.

„În urma analizei dosarului, suspendarea temporară se poate face doar de la măsura carantinei, nu şi de la măsura izolării”, au precizat reprezentanţii DSP Iaşi.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!