Actualitate

Curtea Constituțională îi face pe plac lui Iohannis. Sesizarea Ancăi Dragu va fi dezbătută după congresul PNL

Curtea Constituțională a României a fost foarte tăcută în această perioadă. Dacă în Guvernarea PSD, sesizările CCR erau la ordinea de zi, vedem că în această criză politică, când Iohannis este personajul principal, CCR pare să evite tacit scandalurile pe Constituția României.

Așadar, CCR îi face pe plac lui Klaus Iohannis și amână sesizarea, fix până după Congresul PNL, pentru încoronarea lui Florin Cîțu pe scaunul de președinte al PNL.

Curtea Constituţională a României a dispus ca până la data de 29 septembrie, părţile să îşi exprime punctul de vedere în legătură cu sesizarea preşedintelui Senatului, Anca Dragu, de soluţionare a unui conflict juridic dintre Guvern şi prim-ministrul Florin Cîţu, pe de o parte, şi Parlamentul, pe de altă parte, în legătură cu remanierea miniştrilor.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, transmite că a sesizat Curtea Constituţională asupra unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvernul României şi prim-ministrul României, pe de o parte, şi Parlamentul României, pe de altă parte.