De ce niciun IT-ist nu vrea să lucreze la Primăria Cluj-Napoca pentru 10.000 de lei

De ce niciun IT-ist nu vrea să lucreze la Primăria Cluj-Napoca pentru 10.000 de lei

Primăria Cluj-Napoca încă se chinuie să găseacă un angajat pe postul de IT, chiar dacă oferă un salariu de 2.000 de euro. În Cluj, IT-iștii din privat sunt plătiți mai bine decât în București, dar Emil Boc susține că nu poate să mărească salariul de la primărie. 
Deși salariile au crescut constant în ultimii ani, Clujul rămâne unul dintre cele mai scumpe orașe din România. Orașul a reușit să întreacă Bucureștiul în ceea ce privește salariile din IT pentru al cincilea an la rând. 

Cu toate acestea, când vine vorba de salarii din bani publici pentru un post în IT, acestea sunt mult mai mici față de mediul privat. 

Aici este și cazul Primăriei Cluj-Napoca, unde a fost lansat un post de IT-ist remunerat cu 10.000 de lei (2.000 de euro), dar nicio persoană nu s-a prezentat pentru a ocupa acest post. Pentru mulți români, această sumă reprezintă un salariu de vis, însă nu și pentru cei care refuză salariul primăriei, pe considerentul că la privat salariile sunt mult mai mari în acest domeniu.

„Nu am reuşit să atragem pe nimeni din IT. Căutam un specialist în digitalizare pe un salariu lunar de 10.000 de lei/brut, dar nu s-a prezentat nimeni”, a recunoscut Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Clujul a fost prezentat chiar și de către revista Universităţii Harvard ca un Silicon Valley al Europei, datorat numărului ridicat de muncitori din domeniul IT raportat la numărul de locuitori, orașul ar avea aproximativ 25.000 de persoane angajate în IT.

„Suntem oraşul cu cea mai mare concentrare de IT-işti pe metru pătrat din Europa. IT-ul este industria care dă slujbele viitorului şi de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea şi IT-ul reprezintă o forţă puternică”, a confirmat Boc.

Chiar dacă salariile în sectorul privat al domeniului IT sunt foarte ridicate,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!