Deputații AUR de Suceava către Lucian Bode: Când veți rezolva problema funcționării serviciului Permise Auto Suceava?

Deputații AUR de Suceava Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu solicită ministrului de Interne Lucian Bode să intervină în soluționare de urgență a problemelor din cadrul serviciului Permise Auto Suceava, care funcționează în subordinea MAI. Candidații care se înscriu la examinare și trec de proba teoretică sunt nevoiți să aștepte 6 luni pentru a susține proba practică, atrag atenția deputații AUR.

Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor este organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, care funcționează în subordinea Ministerului Afacerilor Interne şi care exercită competențele ce îi sunt date prin lege cu privire la organizarea şi coordonarea activității de evidență şi eliberare a permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare şi a plăcilor cu numere de înmatriculare.

În noiembrie 2020, au fost arestați preventiv Radu Obreja, Șef Permise Auto Suceava și Mihail Martin, Șef DGA Suceava, în data de 08.04.2021 a fost arestat preventiv și Șeful interimar Donciu Andrei, detașat de câteva zile de la Serviciul Permise Maramureș. Astfel, criza de la Serviciul Permise auto Suceava continuă.

Ultimul comunicat al Prefectului Județului Suceava pe acest subiect precizează:

(…)Sunt conștient că decalajul foarte mare dintre momentul susținerii probei teoretice, respectiv a celei practice pentru obținerea permisului auto creează candidaților foarte mult disconfort și frustrare. Nu în acești parametri ar trebui să se prezinte un serviciu public de calitate!(…). In mod real activitatea de examinare practică s-a desfășurat în cea mai mare parte a anului trecut cu aportul a 4-5 examinatori atestați/lună, fapt ce a condus la situația nedorită ca un candidat să poată susține proba practică de traseu la 6 luni după susținerea probei teoretice de sală, în special la categoriile B şi C”.

Față de această situație, vă rugăm să precizați când veți rezolva problema disfuncționalităților de la serviciul public de la Permise Auto Suceava?

Distribuie acest articol!