Actualitate

Directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Doctor Honoris Causa în Republica Moldova

Constantin Chiriac, profesor universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, director general al Teatrului Național „Radu Stanca” și președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice din R. Moldova. 

Acest titlu academic reprezintă un semn de recunoaștere publică a parcursului managerial, artistic și academic de excelență, dar și a meritelor deosebite ale lui Constantin Chiriac în menținerea și dezvoltarea unor relații de colaborare cu Academia de Studii Economice din Moldova.

În cadrul evenimentului au fost trecute în revistă meritele și realizările excepționale ale profesorului Constantin Chiriac, printre care se numără și faptul că acesta este un actor și artist vizionar, o personalitate marcantă a culturii românești, având la activ mai bine de 70 de roluri. În context, s-a mai remarcat că profesorul Constantin Chiriac este inițiatorul Catedrei de Artă Teatrală, din cadrul Facultății de Litere și Arte, și fondatorul Platformei doctorale internaționale în artele spectacolului și al managementului cultural din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Activitatea managerială este un alt aspect important al carierei sale. Astfel, din ianuarie 2000 până în prezent, Constantin Chiriac deține funcția de Director General al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. Totodată, din 1993, cu implicarea și sub conducerea lui Chiriac, a fost lansat Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, unul dintre cele mai prestigioase evenimente dedicate artelor spectacolului din România și Europa Centrală și de Est.

Potrivit reprezentanților ASEM, acordarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Constantin Chiriac nu este întâmplătoare pentru o universitate economică. „În prezent, atât antreprenorii, cât și personalitățile culturale vorbesc despre necesitatea unui nou model de cooperare, care ar aduce beneficii atât societății, cât și afacerilor. Arta nu numai stimulează gândirea creativă și contribuie la educație, dar și are un impact direct și indirect asupra economiei, prin creșterea economică și crearea locurilor de muncă, contribuind la dezvoltarea socială și durabilă a societății. Astfel, prin toată activitatea desfășurată, Constantin Chiriac nu numai a contribuit direct la dezvoltarea publicului prin artă, dar și indirect la promovarea afacerilor și atracțiilor turistice românești”, a mai informat sursa.

La rândul său, Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, a remarcat că „sunt onorat să mă alătur azi, prin titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Academia de Studii Economice a Moldovei, marilor personalități care contribuie, prin activitatea lor neobosită, la promovarea culturii și bunei colaborări între națiuni, sub semnul excelenței”.

 » sursa: www.infoPrut.RO