Actualitate

Dispar parcările gratuite din București – Nicușor Dan: “Există un număr imens de spații de parcare gratuite pe domeniul public”

Locurile de parcare fără plată vor deveni o amintire. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, susține că numărul de parcări gratuite este prea mare în comparație cu numărul de parcări cu plată. Așadar, românii evită aceste parcări, iar primăria are de suferit.

Nicusor Dan a declarat, la sfarsitul saptamanii curente, ca va lansa in dezbatere publica, curand, noul regulament privind locurile de parcare din Capitala, menit sa corecteze dezechilibrul “care vine din faptul ca avem niste parcari platite cu un numar mic de locuri relativ la necesar si un numar imens de spatii de parcare gratuite pe domeniul public”, conform Primarul General.

“Este o intrebare generala care vizeaza strategia de parcare. Raspunsul o sa-l aveti in noul regulament de parcare pentru municipiul Bucuresti, pe care il vom lansa in scurt timp in dezbatere publica. In linii mari, avem un dezechilibru care vine din faptul ca avem niste parcari platite cu un numar mic de locuri relativ la necesar si un numar imens de spatii de parcare gratuite pe domeniul public. Si atunci nu o sa reusim niciodata sa stimulam bucuresteanul sa-si lase masina la o parcare periferica, daca noi luam bani si in acelasi timp oferim locuri de parcare gratuite in mijlocul orasului. Acesta este dezechilibrul la care noul regulament de parcare, care va cuprinde tarifele de parcare peste tot in Bucuresti, o sa raspunda. Nu pot sa dau acum, inainte de a lansa in dezbatere publica vreau sa ma sfatuiesc cu consilierii generali din majoritate”, a spus Nicusor Dan, intrebat cat va costa parcarea in Bucuresti.