Actualitate

DNA are treabă. Florin Cîțu va fi cercetat pentru abuz în serviciu și folosirea resurselor statului în cursa internă din PNL

Premierul Florin Cîțu este vizat de două dosare până la acest moment, anunță DNA într-un comunicat oficial. Urmărirea penală în rem a început pentru achiziția celor 120 de milioane de doze de vaccin, dar și pentru folosirea resurselor guvernului pentru câștigarea șefiei PNL.

„Acum, că procurorii au început cercetările, sperăm să aflăm cât mai repede dacă premierul a comis infracțiunea de instigare la abuz în serviciu folosindu-se de resursele statului ca să obțină șefia partidului”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant Declic.

În acest moment, procurorii DNA fac cercetări pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 Cod Penal, și instigare la abuz în serviciu, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin 1.

Comunitatea Declic a depus, pe 30 iulie, un denunț la DNA pe numele lui Florin Cîțu și al fostei consiliere de stat Mioara Costin, pentru instigare, respectiv abuz în serviciu. Decizia a fost luată după ce în spațiul public a apărut un document controversat cu antetul Guvernului. Consilierii de stat angajați în cadrul Executivului trasau linii de comunicare politică pentru strategia lui Florin Cîțu în lupta internă pentru șefia Partidului Național Liberal.