Doi adolescenți, condamnați pentru uciderea unei profesoare. Social media i-a dat de gol

Doi adolescenți, condamnați pentru uciderea unei profesoare. Social media i-a dat de gol

Doi adolescenți au fost condamnați pentru uciderea unei profesoare de spaniolă.

Doi adolescenți din Iowa au fost acuzați de uciderea unei profesoare de spaniolă, după ce poliția a descoperit postări incriminatoare pe rețelele de socializare, relatează BBC. Nohema Graber, în vârstă de 66 de ani, a fost găsită moartă într-un parc din orașul Fairfield, la câteva ore după ce a fost dată dispărută, au declarat autoritățile.

Poliția spune că suspecții au postat detalii despre asasinat, eforturile pentru a-l ascunde și un posibil motiv pe rețelele de socializare. Adolescenții, ambii de 16 ani, vor fi judecați ca adulți pentru crimă. 

Găsită după doar câteva ore

Potrivit documentelor instanței, Graber fusese dată dispărută miercuri dimineață. Ulterior, poliția i-a descoperit cadavrul în parcul Chautauqua din Fairfield, un oraș cu puțin peste 9.000 de locuitori situat la 150 km (95 mile) de capitala statului, Des Moines. Se știa că femeia frecventa parcul.

Primele investigații au sugerat că femeia a suferit o „traumă craniană”, arată documentele. Cadavrul a fost găsit ascuns sub o prelată, o roabă și mai multe traverse de cale ferată.

Social media i-a dat de gol

Autoritățile spun că un pont le-a atras atenția asupra postărilor pe rețelele de socializare care au sugerat că cei doi adolescenți, Willard Noble Chaiden Miller și Jeremy Everett Goodale, dețineau „detalii specifice” despre dispariția și uciderea profesoarei.

„Detaliile au inclus motivul uciderii lui Graber, planificarea și modul în care au ucis-o, precum și o serie de încercări deliberate de a ascunde infracțiunea”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!