Actualitate

dr. ing. Marius Lulea: Transportatorii și fermierii au dreptate; taxele sunt mari, carburanții – scumpi, nu avem acces la piața europeană

În contextul actual, marcat de creșterea prețurilor la carburanți, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) își exprimă clar poziția în sprijinul transportatorilor români. Marius Lulea consideră protestul transportatorii și fermieriic este pe deplin legitim și solicită ca forțele de ordine să nu intervină.

Transportatorii români sunt afectați semnificativ de creșterea prețurilor la carburanți, un factor esențial în dinamica și viabilitatea afacerilor lor. Această situație, care lovește direct în sectorul transporturilor, nu numai că pune presiune pe operatorii locali, dar împiedică și competitivitatea pe piața europeană.

De asemenea, George Simion, liderul opoziției din România, atrage atenția asupra impactului costurilor asociate aderării României la spațiul Schengen

AUR subliniază că accesul limitat al transportatorilor români pe piața europeană constituie un alt obstacol major. Restricțiile și normele adesea fluctuante la nivelul Uniunii Europene restrâng capacitatea transportatorilor români de a concura eficient pe această piață vastă.

AUR evidențiază problemele create de taxele mari pe muncă, care adaugă o povară suplimentară pentru transportatori. Aceste taxe nu doar că scad profitabilitatea, dar și descurajează angajarea și menținerea forței de muncă calificate, esențială pentru acest sector.