Dragoș Damian, Terapia Cluj: S-a dat comandă pentru creșterea prețului la energie. Statul ne-a indus în eroare

Dragoș Damian, Terapia Cluj: S-a dat comandă pentru creșterea prețului la energie. Statul ne-a indus în eroare

CEO-ul Terapia Cluj, Dragoș Damian, crede că prețurile la energie au fost crescute la comandă pentru că statul român a avut de câștigat de aici. 
Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj, consideră că prețurile la energie au fost crescute la comandă, asta pentru că statul român ar fi avut anumite beneficii pe aceste majorări de prețuri, potrivit profit.ro. 

„Eu cred că s-a dat comandă – creșteți prețurile – pentru că creșterea de prețuri în baza unei oferte în creștere duce la creștere de venituri la bugetul de stat. Și prețurile au crescut. Vara nu s-a simțit această creștere de prețuri, s-a ajuns în iarnă și toată lumea a ajuns să simtă”, atrage atenția CEO-ul Terapia Cluj.

Damian susține că există două motive care stau la baza majorării tarifelor la energie. Cererea foarte mare sau România nu produce deloc energie și e nevoită să importe valorile de pe bursă. 

„Dacă este prima variantă, producătorii de energie au crescut prețurile pentru că au văzut că e o cerere foarte mare, ba chiar au redus oferta ca cererea să crească și să justifice oferta de prețuri, ceea ce mi se pare absolut normal. Autoritățile au vrut creștere economică, și prin creșterea utilităților, prin inflație s-a realizat această creștere. Inflația este de 8%, creșterea economică de 9%. Păi asta este creșterea economică pe care nimeni nu o simte, din creșterea prețurilor, mai ales că anul acesta a fost cumpăratul de răzbunare, adică un an de zile oamenii au stat în casă, nu au putut face nimic în 2020, iar în 2021 au ieșit, au cumpărat și au fost dispuși să plătească orice sumă, pentru că aveau bani la plapumă”, a explicat Dragoș Damian.

CEO-ul Terapia Cluj mai spune că, dacă este din cauza celei de-a doua variante, 

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!