Drama Alexandrei: tratament gratuit oferit de CJAS. Studenta este în Germania

Drama Alexandrei: tratament gratuit oferit de CJAS. Studenta este în Germania

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi au precizat că tratamentul pe care îl urmează Alexandra, tânăra care a fost transferată în străinătate la patru ani după transplantul de plămâni, este decontat prin intermediul instituţiei ieşene.Alexandra a ajuns în Germania pe 4 mai, iar medicii din clinica de transplant au confirmat că este vorba despre respingerea organului transplantat în 2018.

„Tânăra a plecat cu formular de la noi, serviciile au fost decontate prin intermediul CJAS. Familia nu a trebuit să plătească, au fost consiliaţi şi li s-a spus exact ce documente să aducă. Încercăm şi în alte cazuri să ne implicăm, să le spunem să aducă documentele necesare, îi consiliem în acest sens, să vedem dacă se pretează ca serviciile să fie decontate de CJAS. Dacă nu, merg şi sunt consiliaţi mai departe la Direcţia de Sănătate Publică”, a precizat Monalisa Artene, purtător de cuvânt al CJAS Iaşi.

Alexandra se află în continuare în Germania, unde a început tratamentul necesar. Tânăra a ajuns la spital la începutul lunii mai, pentru că nu se simţea bine, mai întâi la Spitalul de Pneumoftiziologie, apoi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, unde s-a aflat în grija personalului medical până la momentul transferului. După aproape 24 de ore de aşteptare, tânăra a fost preluată de o aeronavă configurată pentru misiuni medicale care i-a asigurat transportul până în Saarbrücken.

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!