Actualitate

Drulă USR blochează achiziția de trenuri de la ASTRA ARAD. Preferă importurile din Franța

Fostul ministru al transporturilor, cel care își făcea poze cu investițiile demarate de PSD, refuză să cumpere trenuri de la ASTRA ARAD deși compania a prezentat de mai multe ori cea mai bună ofertă.

Drulă de la USR anulează sau manipulează licitații după bunul plac, numai să răspundă comenzilor din Franța. USR se dovedește clar un partid antiromânesc, căci nu putința le lipsește ci voința de a face bine.

România poate produce trenuri pe plan local iar acestea sunt foarte bune, moderne și performante. Peste toate acestea sigur că sunt mai ieftine decât cele produse în Franța, căci salariile din Franța sunt foarte mari, echitabile.

Alstom, preferata lui Drulă, este compania franceză ce ar trebui să câștige chiar dacă prețul lor este mai mare. Drula a încercat să scoată din cursă ASTRA, companie românească, deși a prezentat cea mai bună ofertă.

România trebuie să dea bani propriei industrii, nu celei străine. Ca să cumpărăm trenuri din Franța avem nevoie de euro, ori aceștia nu sunt, trebuie împrumutați. România trebuie să cumpere produse românești.

În mod ilegal Drulă s-a antepronunțat asupra achiziției de trenuri, declarând de la sine putere ALSTOM ca firmă câștigătoare, deși licitația nu este încheiată. Având în vedere afirmațiile făcute public putem spune că situația capătă deja un caracter penal: de unde știe el cine este câștigătorul din moment ce informațiile nu sunt publice.