ECDC: Infectarea cu variola maimuţei nu a cauzat niciun deces în Europa

ECDC: Infectarea cu variola maimuţei nu a cauzat niciun deces în Europa

Infectarea cu variola maimuţei nu a cauzat niciun deces în Europa, conform datelor puse la dispoziţia Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) şi Biroului Regional European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează dpa.Cele două instituţii au înregistrat 5.949 de cazuri de variola maimuţei în 33 de ţări şi regiuni europene, după efectuarea unei analize a situaţiei. Potrivit surselor citate, 5.266 de cazuri au fost raportate la sistemul de supraveghere europeană Tessy şi toate, cu excepţia unuia, fuseseră confirmate de laboratoare.

Marea majoritate a celor infectaţi, sau 99,6%, sunt bărbaţi, iar 42% din cei infectaţi au între 31 şi 40 de ani, au indicat cele două instituţii.

Slovacia a confirmat primul caz de variolă a maimuţei, identificat la o persoană din grupa de vârstă 20-59 de ani, care cel mai probabil a contractat virusul în străinătate, a anunţat joi Autoritatea de Sănătate Publică.

OMS a remarcat recent că focarul actual este centrat în Europa, cu aproape 90% din toate cazurile confirmate de la jumătatea lunii mai înregistrate în regiune.

SURSA: Agerpres

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!