Explozii în centrul capitalei Kiev. Zelenski: „Ucraina își va recâștiga toate orașele pierdute în fața Rusiei, inclusiv Severodonețk”

Explozii în centrul capitalei Kiev. Zelenski: „Ucraina își va recâștiga toate orașele pierdute în fața Rusiei, inclusiv Severodonețk”

Duminică începe summitul G7 din Germania, unde președintele american Joe Biden și omologii săi sunt așteptați să convină asupra unei interdicții de a importa aur din Rusia, în timp ce extind sancțiunile împotriva Moscovei pentru războiul acesteia împotriva Ucrainei. În mesajul de sâmbătă noapte către națiune, Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina își va recâștiga toate orașele pe care le-a pierdut în fața Rusiei, inclusiv Severodonețk și că nicio rachetă rusească și nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Serviciile secrete ucrainene avertizează că forțele rusești se pregătesc să desfășoare atacuri sub steag fals în Belarus pentru a atrage forțele belaruse în invazia rusă în Ucraina, iar Dmitri Medvedev, fostul președinte rus, critică dorința Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană acuzând că este împinsă de la spate de liderii de la București „care doresc refacerea României Mari”. Zeci de rachete ruseşti au lovit sâmbătă poziţii militare ucrainene peste tot în Ucraina, iar duminică dimineață au fost auzite trei explozii la Kiev.  Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI. Controlul evaluat al teritoriului în regiunea Lugansk la data de 25 spre 26 iunie. Sursă: Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) Explozii în centrul capitalei KievACTUALIZARE 08.00 Trei explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, conform The Guardian. Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului. Alerta de raid aerian a început să sune în capitală la ora locală 5:47 a.m. AFP a informat că exploziile au avut loc în jurul orei 6.30, ora locală, la aproape jumătate de oră după ce sirenele de raid aerian au sunat în capitala ucraineană, care nu a fost bombardată de ruși de aproape trei săptămâni. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat exploziile din cartierul central Șevcenko. Șevcenko este un cartier istoric care găzduiește un grup mai mare de universități,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!