Actualitate

Facturile românilor au trecut pe plan secund. Liderii PNL au fost convocați de urgență pentru a stabili strategia în scandalul din coaliție

Facturile explozive la energie și alte utilități au trecut pe plan secund în mintea Guvernului Cîțu. Lideruu PNL au fost convocați de urgență pentru a stabili strategia în scandalul din coaliție. Mai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar, iar guvernanții nu reușesc să împartă ciolanul.

Biroul Politic Național (BPN) este organismul de conducere a activității PNL în perioada dintre ședințele Consiliului Național și este format din membrii BEx, președinții organizațiilor de nivel județean si trezorier. La sedintele BPN participa cu drept de vot: liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul României și Parlamentul European, președinții la nivel național ai organizațiilor interne, președintele LAL, prim-ministru, fostii presedinti ai partidului.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis la Cotroceni cererea de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, susținând că acesta se opune reformelor. Revocarea ministrului Justiției s-a suprapus tensiunilor apărute între USR PLUS și premier, legate de aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei. Reprezentanții USRPLUS au spus că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliție și au transmis că nu vor participa la ședința de Guvern convocată miercuri seara.

Ulterior, liderii USR PLUS au transmis că nu îl mai susțin pe premierul Florin Cîțu și au cerut schimbarea acestuia cu un al reprezentant al PNL.