Actualitate

Fără precedent. Cătălin Silegeanu, candidatul AUR la Primăria din Botoșani, își pune fabrica în joc ca garanție a respectării promisiunilor

Fără precedent. Cătălin Silegeanu, candidatul AUR la Primăria din Botoșani, își asumă un angajament fără precedent pe scena politică. El anunță că, dacă va fi ales primar și nu își va respecta promisiunile, va dona municipalității fabrica și proiectul economic la care a muncit timp de 20 de ani.

„Le-am promis botoșănenilor că voi corecta toate anomaliile din administrația locală și voi elimina practicile prin care partidele trag foloase necuvenite. Sunt primul și probabil ultimul candidat care militează pentru depolitizarea instituțiilor locale, reducerea aparatului gigantic de funcționari și combaterea risipei de bani publici. Sunt singurul candidat care oferă și o garanție: dacă voi fi ales în fruntea comunității și nu îmi voi respecta angajamentele, voi dona municipalității fabrica și proiectul economic la care am muncit 20 de ani. Iar aceste rânduri pot fi considerate un contract pe care îl semnez public”, a declarat Silegeanu.

Această măsură radicală este motivată de indignarea față de administrațiile succedate, vinovate de eșecuri majore, precum întârzierea proiectelor Teatrului „Eminescu” și Spitalului de Boli Paliative, precum și abandonarea finanțării europene pentru infrastructura de tramvai.

„Toate proiectele importante din oraș s-au implementat în ritm de melc și nu doar că au ajuns la costuri duble, ci au generat chiar datorii publice, pentru că Primăria a tot contractat credite să acopere noi și noi diferențe de prețuri. Sunt eșecuri administrative majore, nicidecum motive de laudă pentru candidații care au avut putere de decizie și au batjocorit încrederea oamenilor”, a explicat Cătălin Silegeanu.

El subliniază că dezvoltarea municipiului Botoșani nu se produce „cu câteva străzi asfaltate din pomenile Guvernului”, nici în contextul în care aproape 70% din bugetul local se cheltuiește pe salariile funcționarilor și pe facturi la curent.

„Despre creșterea economică nici nu se poate discuta, când aparatul administrativ este umflat constant cu posturi pentru rude, prieteni și amante care vânează câștiguri mari pe stat degeaba, când cetățenii sunt hărțuiți prin taxe și impozite tot mai mari pentru a acoperi aceste găuri”, este de părere antreprenorul.

Candidatul AUR vrea să impună un nou standard de responsabilitate în politică și în administrația publică

„Niciun alt candidat nu se poate atinge de subiecte de o asemenea sensibilitate. Eu îmi asum măsuri prin care supăr partidele tradiționale și oportuniștii care abia așteaptă să tragă foloase nemeritate. Sper ca botoșănenii să îmi acorde șansa să le pun în aplicare. Așa cum fac și în afaceri, eu ofer garanții. Și nu pot oferi garanție mai mare decât fabrica pentru care am muncit toată viața”, a încheiat Cătălin Silegeanu.