Opinii

Florin Cîțu – analizat de un profesor universitar: “Nu am văzut o personalitate publică mai incoerentă si cu o asemenea sărăcie de vocabular”

Ciprian Mihali, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, susține că premierul Florin Cîțu are grave probleme în a articula cuvintele în propoziţii şi propoziţiile în fraze, de aici și viteza mărită în vorbire. Prim-ministrul se poticneşte, pronunţă greşit, stâlceşte cuvinte simple, lasă fraze neterminate, face dezacorduri sau construieşte propoziţii fără sens”.

„Atent cum sunt la limbaj şi la argumentare, pot să spun cu mâna pe inimă că de la Viorica Dăncilă încoace nu am văzut o personalitate publică mai incoerentă si care să dea dovadă de o asemenea sărăcie de vocabular”, a arătat profesroul Ciprian Mihali.

„O minte limpede şi sigură pe ea însăşi se exprimă limpede şi apăsat. O minte sărăcăcioasă şi nesigură pe ea se va exprima în cuvinte puţine şi în formulări incoerente. Aceste carenţe vizibile de către oricine au darul de a ne îngrijora, pentru că domnul Cîţu este chemat să decidă pentru noi toţi, în condiţiile in care discernământul lui nu pare cel mai sănătos”, a mai arătat Mihali.