Actualitate

Florin Cîțu nu își dă demisia: “O demisie a premierului înseamnă că sunt de acord să arunc ţara în aer”

Florin Cîțu susține că o demisie a premierului înseamnă haos pentru țară și popor, dar având în vedere scumpirile din ultima perioad putem spune că suntem deja în acel haos. Premierul nu își dă demisia, mai mult, îi demite pe secretarii de stat USR PLUS.

“Vă spun care este frica mea: în momentul în care ai negociat cu AUR şi cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu ştiu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, afirmă Florin Cîțu.

“Poate că, în discuţiile avute, n-am fost suficient de tranşant şi poate că nu m-au luat în serios. Eu am crezut, atunci când am spus în şedinţa Coaliţiei că nu răspund la şantaj şi nu voi fi niciodată şantajat, că am fost foarte clar. Se pare că nu am fost înţeles bine. Poate că aceasta este o vină pe care o am. Trebuia să fiu mult mai ferm, mult mai tranşant şi să spun că nu merge aşa. Dar, s-ar fi întâmplat puţin mai devreme atunci”, a adăugat șeful executivului.

“Lumea trebuie să ştie că atunci când pleacă premierul, pleacă Guvernul. O demisie a premierului înseamnă că eu sunt de acord să arunc ţara în aer, să fiu eu cel iresponsabil. Nu voi fi niciodată iresponsabil. PNL este la guvernare, premierul este al PNL, suntem aici să discutăm, să găsim soluţii. Noi nu vom face ce a făcut PSD, nu vom arunca ţara în aer, nu ne vom da jos propriul guvern. Niciodată PNL nu va susţine o moţiune împotriva propriului guvern, iar eu voi face aici exact ce am început.

Am promis stabilizarea economiei anul trecut, am stabilizat economia, anul acesta avem creştere economică. Da, nu se vede încă în buzunarele românilor (…), ea se va vedea. Va trebui să continuăm să investim, altă soluţie nu avem. (…) Nu sunt iresponsabil să las România fără Guvern în prag de iarnă”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat de ce nu îşi dă demisia din funcţie, aşa cum au cerut cei de la USR PLUS, pentru a continua guvernarea în coaliţie.