Actualitate

Florin Cîțu vede totul roz: “Criza politică nu afectează deficitul bugetar. Avem creștere economică”

Cum ne-a obișnuit, premierul Florin Cîțu vede totul roz, mai puțin firul ierbii. Criza politică nu afectează traiectoria României, iar pandemia nu și-a pus amprenta pe creșterea economică a Guvernului Cîțu, cel puțin asta spune Florin Cîțu. Realitatea este alta, cu o liberalizare a pieței energiei, prețurile au explodat în toate domeniile, dar premierul se bucură, românii sunt mai fericiți, spune el.

„Această…eu nu i-aș spune criză politică, această situație în care ne aflăm acum nu afectează traiectoria deficitului bugetar. Până la urmă, din punct de vedere fiscal, am spus și voi spune că atât timp cât PNL este la guvernare, programul de guvernare adoptat anul trecut merge mai departe. Tot ceea ce am spus acolo: investiții și reformă și le facem pe amândouă.

Avem și o traiectorie a deficitului bugetar și chiar dacă avem aceste șocuri care apar, vedeți valul patru, care înseamnă cheltuieli mai mari, vom putea să menținem deficitul pentru că nu vreau să închidem economia și nu vom închide economia”, a spus Florin Cîțu.