Actualitate

Fostul prefect al Capitalei: “Congresul PNL nu ar trebui permis, conform normelor legale şi regulilor de bun simţ”

Fostul prefect al Capitalei, demis de Florin Cîțu, susține că Congresul PNL nu poate avea loc în plină pandemie. Cei 5.000 de participanți nu pot fi încadrați legal într-un spațiu pentru a respecta normele legale. Alin Stoica îl acuză pe prim-ministrul Florin Cîțu de subminarea propriilor restricții.

“Potrivit normelor legale şi potrivit regulilor de bun simţ, nu poţi permite organizarea de conferinţe, în spaţii închise, cu 5.000 de oameni, atunci când limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000, iar limita pentru proteste este de 100 de persoane. Responsabilitatea este acum aruncată pe geam, se pare, pentru nişte interese strict personale.

De ce este această atitudine dăunătoare? Pentru că autorităţile subminează practic conformarea. Ne arată nouă, tuturor cetăţenilor, că legea este opţională pentru unii, că poate fi interpretată după bunul plac. Iar concret că mijloacele de protejare a sănătăţii şi vieţii oamenilor nu sunt serioase, ele se aplică doar când ne convin, dar atunci când ele nu ne permit să facem ce vrem le dăm deoparte”, a scris Alin Stoica, miercuri, pe pagina sa de Facebook.