Fraude pentru permisele de conducere la Suceava. DNA trimite în judecată 34 de persoane, printre care și angajați MAI

Fraude pentru permisele de conducere la Suceava. DNA trimite în judecată 34 de persoane, printre care și angajați MAI

DNA trimite mai multe persoane, printre care și angajați MAI și instructori auto, în judecată într-un dosar privind fraudarea examenelor de obținere a permiselor de conducere. 

Procurorii DNA Suceava au finalizat ancheta privind fraudarea examenelor de obținere a permiselor de conducere de anul trecut și trimit în judecată 34 de persoane printre care și angajați Ministerului Afacerilor Interne (MAI), instructori și intermediari ai școlilor de șoferi.

”Un dosar privind fapte de corupție legate de eliberarea de permise de conducere de către Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Suceava, a fost finalizat de către procurorii din cadrul Serviciului teritorial Suceava. În acest dosar au fost  trimiși în judecată 34 de inculpați, între care angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), instructori și intermediari ai școlilor de șoferi care, în schimbul unor sume de bani, ar fi permis fraudarea probei teoretice a examenului de obținere a permisului de conducător auto unui număr de 235 de candidați, în cursul anului 2020.

Număr mare de persoane implicate

Acest dosar a fost disjuns având în vedere dimensiunea infracțională și numărul mare de persoane implicate în întreaga procedură de examinare, astfel încât, pentru fapte legate de fraudarea probei practice a examenului, urmărirea penală continuă într-un dosar separat.

Reamintim că, în legătură cu prezenta cauză, alte două dosare au fost anterior trimise spre judecare, în legătură cu protecția activităților de corupție privind eliberarea permiselor auto, de către oficiali ai unor instituții cu atribuții de depistare a practicilor ilegale în rândul personalului din cadrul M.A.I”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!