Actualitate

Fugarul Arsene ne face cu mâna din Italia – Alina Gorghiu anunța că fostul lider PSD va fi adus în țară.

Legea fugarilor e undeva prin Senat și mai are un drum lung de parcurs până la promulgare. Între timp, oameni politici, foști ofițeri de informații și afaceriști se sustrag executării pedepsei, arătând cât de fragil și corupt e în continuare sistemul de justiție din România.

Au trecut două săptămâni de când ministrul Justiției anunța că fostul lider PSD va fi adus în țară. Oficialul afirma cu satisfacție în data de 4 noiembrie că fugarul Arsene, fost președinte al Consiliului Județean Neamț, va fi, în sfârșit, extrădat, în urma deciziei Curții de Casație din Italia.
În jur de 15 persoane condamnate definitiv la închisoare cu executare, foști politicieni, magistrați, ofițeri de informații sau oameni de afaceri, se află în Italia și Grecia, acolo unde avocații lor au reușit să „fenteze” sistemul juridic și să obțină amânarea sau blocarea procesului de extrădare.

În ultimul deceniu, în lipsa unei legislații descurajatoare, dar și a corupției din Ministerul de Interne, mai mulți condamnați din elita politică și de afaceri a României au reușit să treacă granița și să se sustragă executării pedepselor.