Actualitate

George Simion denunță criza forței de muncă în agricultură și propune măsuri pentru promovarea muncii în România

Într-o discuție cu un fermier român, George Simion, candidatul AUR la Președinția României, atrage atenția asupra unei probleme extrem de grave: lipsa forței de muncă în agricultură. Simion propune soluții concrete pentru promovarea muncii și reducerea taxelor.

George Simion, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la Președinția României, a atras atenția asupra unei probleme critice cu care se confruntă fermierii români: lipsa forței de muncă. În timpul unei discuții recente cu un fermier, acesta a expus dificultățile majore pe care le întâmpină în găsirea de muncitori dispuși să lucreze în agricultură.

Fermierul a relatat o situație emblematică pentru criza forței de muncă din mediul rural: „Soția mea a fost contabilă, are o pensie bună. Și uitați, mulge 8-9 vaci dimineața, 8-9 vaci seara, pentru că nu găsim pe nimeni. Pe nimeni! Și pe care-i găsești, sunt golani, vagabonzi și cu ajutor social.” Acest exemplu scoate în evidență provocările majore cu care se confruntă fermierii în gestionarea activităților agricole zilnice.

George Simion a subliniat că această situație este inacceptabilă și necesită măsuri urgente și eficiente. În acest sens, el a propus promovarea muncii în țară prin completarea aplicației Revisal cu o secțiune în care companiile își pot prezenta întregul necesar de forță de muncă. Această platformă publică va fi promovată la nivel local, județean, național, precum și pentru românii care lucrează în străinătate, facilitând astfel accesul la locuri de muncă disponibile în România.

Pe lângă aceste măsuri, Simion a propus și reducerea drastică a taxelor și contribuțiilor la sistemul de pensii, asigurări sociale și sănătate până la un nivel maxim cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 lei din salariul brut. „Mai mulți bani pentru salariați, mai puține taxe pentru firme” este un principiu care ar putea stimula angajările și ar reduce povara fiscală asupra companiilor.

De asemenea, Simion a pus accent pe sprijinirea seniorilor României prin venituri suplimentare și integrarea acestora în societate. Conform propunerii sale, persoanele care aleg voluntar să își continue activitatea profesională în mediul privat după atingerea vârstei de pensionare vor fi scutite de contribuții și impozitul pe veniturile din salarii. Această măsură va încuraja companiile să angajeze persoane vârstnice în locurile de muncă și pozițiile potrivite seniorilor.

„Trebuie să găsim soluții pentru a revitaliza agricultura și a sprijini fermierii români. Avem nevoie de politici care să încurajeze munca și să ofere sprijin real producătorilor locali. Doar astfel vom putea asigura un viitor sustenabil pentru agricultura românească”, a concluzionat George Simion.

Propunerile lui George Simion vin într-un moment critic pentru agricultura românească, confruntată cu numeroase provocări economice și logistice. Rămâne de văzut dacă aceste măsuri vor fi implementate și dacă vor reuși să îmbunătățească situația fermierilor români, care se luptă zi de zi pentru a-și menține afacerile și a-și asigura traiul.