Opinii

Germania, nedeșteptată din visul rus, a ajuns frâna politică a înarmării Ucrainei

Zelenski cere tancuri grele și știe ce vrea, știe de ce are nevoie armata sa pentru a rezista asaltului armatei ruse pentru a avea șanse să respingă forțele invadatoare. Cine să știe mai bine decât armata ucraineană de ce armament are nevoie?

Mărețul șef al Statului Major Interarme din SUA, generalul Mark Milley, face previziunea că anul acesta Ucraina nu va putea alunga invadatorii ruși de pe teritoriul ei. Halal previziune, cu pături, corturi și caschete soldații ucraineni nu vor ține piept invadatorului rus. Cu tanchete care vor plimba soldați ucraineni de-a lungul frontului, fără ca sărmanii de ei să poată ataca, nu se va întâmpla miracolul respingerii soldaților ruși.

Așa că mărețul șef de nu știu ce armată americană care nu e la curent cu declarațiile președintelui său ar fi bine să-și dea demisia pentru găvăreala asta. Să se ducă la un ziar pro rus, că sunt, slavă Domnului destule. Dumnealui ar trebui să se ia de mână cu ministrul Apărării german și să participe la demonstrațiile pro ruse de la Berlin.

De ce nu livrează Germania tancuri Leopard Ucrainei? Pentru că SUA nu livrează tancuri Abrams. De ce nu livrează SUA tancuri Abrams? Pentru că Germania nu livrează tancuri Leopard. Fățărnicia a ajuns de ambele părți ale Atlanticului mai dihai ca zidul Berlinului.

Ce oprește Germania să fie de acord ca țările care au în dotare Leopard să le doneze Ucrainei? Nimic altceva altceva decât frica de ,,escaladare a războiului”. Despre fricile istorice germane discutăm noi acum când ajutorarea Ucrainei, în contextul amenințării Rusiei cu o invazie pe scară largă, trebuie făcută azi? Pentru că nu văd realitatea corect, domnul Scholz este un cancelar repetent iar domnul Boris Pistorius un retrograd sadea. Iar cuvintele nu sunt tari, sunt doar în concordanță cu realitatea.

Nu înțeleg de ce un stat european care a cumpărat tancuri Leopard nu le poate vinde mai departe. Le-a plătit, sunt ale statului respectiv, de ce ar avea nevoie de acordul producătorului, adică al Germaniei ca să le vândă sau să le doneze? Dacă ar face-o pentru un stat ca Siria sau Iran, mai treacă-meargă, reticențele ar fi scuzabile. Dar tancurile merg către un stat care apără Europa, la urma urmei.

Umblă vorba prin târg că niște țări europene, unele pe față, altele mai pe din dos trag sania pe uscat ca Ucraina să ajungă la negocieri cu Rusia. Parcă lucrează din greu ca frontul să fie înghețat. Dragilor, dacă nu ajung tancurile la vreme, frontul nu va îngheța căci Rusia va repurta o victorie serioasă și tot matrapazlâcul nelivrării de tancuri se va rostogoli îmotriva ne-livratorilor. Asta doresc mecanicul începător Scholz cu frânarul Pistorius?

 » Aflați mai multe informații aici.