Actualitate

Giurgiu: Un județ sub stăpânirea PSD

Marian Mina, de la un simplu profesor de sport la unul dintre cei mai influenți baroni locali din Giurgiu. În colaborare strânsă cu fostul baron Niculae Bădălău, Mina și-a clădit imperiul financiar, beneficiind de conexiunile politice și de schemă de corupție la nivel înalt.
De la angajarea ca controlor de trafic la Agenția de Control și Încasare (ACI) Giurgiu, Mina a avansat rapid în ierarhia puterii locale și regionale, obținând funcții cheie în cadrul instituțiilor de control și construcții de drumuri. Beneficiind de sprijinul politic al lui Bădălău, Mina a devenit președinte al Consiliului Județean Giurgiu, consolidându-și astfel poziția ca unul dintre cei mai puternici baroni locali din sudul României.
În timp ce Marian Mina și-a consolidat puterea și averea personală, locuitorii din Giurgiu au continuat să trăiască în sărăcie, fiind nevoiți să migreze în căutarea unor condiții de trai mai bune. Deși aparent sărac lipit, Mina se bucură de petreceri extravagante și de un stil de viață opulent, alimentat de resursele publice și de schemele corupte pe care le controlează.
Opulența și influența lui Mina sunt evidente în întreaga regiune, iar legăturile sale cu firmele de partid și ale aliaților politici îl transformă într-unul dintre cei mai influenți și corupți baroni locali din România. Sub guvernarea lui, proiecte precum programul Anghel Saligny sunt umbrite de corupție și de manipulare, iar banii publici se scurg către buzunarele politicienilor mafioți, în timp ce infrastructura și bunăstarea comunităților rămân neglijate.
Marian Mina reprezintă un exemplu elocvent al corupției și puterii absolute care domină peisajul politic din România, subminând dezvoltarea economică și socială și alimentând inegalitatea și sărăcia în rândul populației.