Greutatea mamei înainte de sarcină influenţează riscul copilului de astm şi alergii

Greutatea mamei înainte de sarcină influenţează riscul copilului de astm şi alergii

Cercetătorul și epidemiologul Sebastian Srugo susține că a descoperit „o legătură între greutatea mamei înainte de sarcină, intrarea în sarcină, cu dezvoltarea anumitor boli alergice în rândul copiilor“.„Nu am găsit aceeași asociere cu creșterea în greutate gestațională, creșterea în greutate în timpul sarcinii și aceste boli“, adaugă cercetătorul, absolvent al Universității din Ottawa, la momentul studiului.

La baza studiul stau înregistrări de sănătate a aproape 250.000 de nașteri în Ontario care au avut loc între 2012 și 2014. Cu ajutorul acestor înregistrări, cercetătorii au analizat greutatea și creșterea în greutate a fiecărei mame înainte și în timpul sarcinii. Și au monitorizat datele despre copiii acelor mame de la naștere până la vârsta de 7 ani.

Concluzia cercetătorilor a fost clară: copiii născuți din mame care erau obeze aveau mai multe șanse de a dezvolta astm decât ceilalți. Riscul lor a fost cu 8% mai mare. Dar mai puțin probabil să dezvolte dermatită și anafilaxie.

„Ceea ce înseamnă că oamenii care sunt obezi au o inflamație mai mare în organism. Și știm din alte date că inflamația poate ajunge de fapt la bebeluș în uter. (…) Credem că inflamația în timp ce fătul își dezvoltă sistemul imunitar duce la un potențial de anormalitate care, mai târziu, se poate prezenta sub forma acestor boli alergice“, a adăugat Srugo, arată medicinenet.com.

Cercetătorii din Marea Britanie au constatat că există o legătură ciudată între alergii și mai multe boli de sănătate mintală, precum depresie, anxietate, tulburare bipolară și nevroză. Într-o analiză publicată în jurnalul Clinical and Experimental Allergy a informațiilor din baza de date Biobank din Marea Britanie, cercetătorii au descoperit o legătură între alergii și stările de sănătate mintală, deși au remarcat că legătura probabil nu este una cauzală.

Prin urmare, deși persoanele cu astm,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!