Guvern PSD-PNL, șanse. Chirieac: Ciolacu și Cîțu sunt doi oameni responsabili. Esențial este președintele Iohannis

Guvern PSD-PNL, șanse. Chirieac: Ciolacu și Cîțu sunt doi oameni responsabili. Esențial este președintele Iohannis

Sursa foto: Facebook Guvernul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre șansele pe care le are coaliția de guvernare PSD-PNL de a funcționa.

“Dacă preşedintele Klaus Iohannis va dori să facă în cei trei ani de mandat rămaşi cât nu a făcut în primii şapte, atunci cel care ar trebui să îi armonizeze ar trebui să fie însuşi preşedintele Klaus Iohannis. Să nu uităm că România are un singur program de guvernare acum şi anume PNRR-ul. Acela este programul de guvernare care va trebui îndeplinit de orice partid va fi la putere în România. În PNRR, sunt foarte multe modificări legislative. Inclusiv închiderea centralelor pe cărbune şi înlocuirea lor cu altceva. România nu a reuşit niciodată să facă investiții în infrastructura de mare anvergură, cum e cazul acum.

Toate lucrurile astea trebuie îndeplinite şi cei trei ani de mandat rămaşi ai preşedintelui Iohannis ar putea să fie un prilej să armonizezi pe toată lumea. Până la urmă, ne-am săturat de politica de anii ’90 pe care o mai practică Dacian Cioloș – nu USR-ul – în momentul ăsta: “cutare e ciumat, nu am ce vorbi cu el”, “cutare e nu ştiu cum”. Domnule, eşti în secolul 21, după 30 de ani de democraţie. Hai să vă înţelegeţi unii cu alţii, că poate în urma voastră rămâne şi o ciosvârtă de autostradă, şi o centrală nu ştiu pe ce – că nu mai e clar ce e ecologic în lume şi ce nu mai e… 

Eu sunt optimist cu ceea ce se prefigurează acum (n.r. coaliția PSD-PNL). Sunt doi oameni responsabili şi Ciolacu şi Cîțu, au în spate partidele lor politice. Acum… că sunt o mulţime de aripioare şi prin PSD şi prin PNL, care, cum, în ce fel… Dar hai să stea la masă. Şi, aici, esențial este președintele Iohannis. Poate, data viitoare când vine în România, ne poate ajută un pic, este mare nevoie”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

PSD a programat pentru luni, la ora 11:00, o ședință a Comitetului Politic Național, ședință în care, spun surse din partid, conform Digi24, va fi aprobat mandatul de negociere pentru intrarea partidului la guvernare. 

Vezi și: Negocieri PNL – PSD. Chirieac, informații de CULISE. Plan pe 6 luni, urmat de anticipate? Răspuns imediat din PSD: Într-adevăr, ar fi o soluție

Lista miniștrilor PSD-PNL, potrivit surselor Antena 3:

Nicolae Ciucă – prim-ministru pentru doi ani

Alexandru Rafila – ministrul Sănătății

Sorin Cîmpeanu – ministrul Educaţiei

Bogdan Aurescu – ministrul Afacerilor Externe

Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor

Gabriela Firea – ministrul Muncii

Cristian Buşoi – ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Florin Cîţu – preşedintele Senatului

Lucian Bode – ministrul Afacerilor Interne

Paul Stănescu sau Gheorghe Flutur – ministrul Agriculturii

Rareş Bogdan – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Mihai Tudose / Florin Roman  – ministrul Economiei

Acest articol reprezintă o opinie.

Distribuie acest articol!