Actualitate

Guvernul Ciolacu nu are fonduri pentru a majora salariile în anul 2024, au însă suficienți bani pentru pensiile speciale în România

Acest buget este proiectat să înregistreze o creștere substanțială de aproximativ 18% pentru anul viitor, necesitând o sumă considerabilă, estimată la cel puțin 15 miliarde de lei, pentru a acoperi aceste pensii speciale. Totodată, această creștere vine într-un context sensibil, deoarece Guvernul se confruntă cu obligația de a plăti retroactiv aceste privilegii, inclusiv pentru foștii parlamentari.

Deși inițial coaliția PSD-PNL a propus o reformă pentru reducerea acestor privilegii, bugetul aferent pensiilor speciale pare să urmeze o traiectorie opusă, în creștere. Astfel, în timp ce resursele financiare pentru majorarea salariilor sunt limitate și constituie o provocare, resursele alocate pensiilor speciale par să cunoască o creștere, generând discuții și preocupări în contextul actual al alocării fondurilor publice în România. În timp ce oamenii de rând își drămuiesc banii și așa puțini, nesimțiți se burdușesc in pensiile speciale plătite de români.