Actualitate

Guvernul a fost luat pe nepregătite – Florin Cîțu: “Cineva trebuie să răspundă dacă valul 4 nu a fost pregătit”

Guvernul Cîțu are o mare problemă, după ce România a trecut prin trei valuri de pandemie, se pare că numărul patru i-a luat pe nepregătite pe guvernanți. Florin Cîțu caută vinovați pentru nepregătirea țării pentru un nou val de infectări. Cel mai probabil ar trebui să se uite în oglindă, deoarece el este cel care și-a asumat această campanie de vaccinare și coordonarea acesteia.

“O să cer o anchetă, analiză, vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 Covid. Știam că vine. Am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secțiile ATI pentru Covid, am spus să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde.

Aș vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătății acest val 4 și dacă nu s-a ținut cont de ce am spus eu, cine nu a ținut cont va fi responsabil.

E anormal și cineva trebuie să răspundă dacă valul 4 nu a fost pregătit, deși am tot vorbit despre asta toată vara”, a spus premierul.

El a spus că la ATI Covid sunt 1.024 de paturi, și că la venirea lui Cseke Attila la MS erau doar 600 de paturi, deși “am spus tot timpul că trebuie să fim la 1.600 de paturi ATI Covid”. spune Florin Cîțu.