Investiții de aproape 900 de milioane de euro pe piața imobiliară din România în 2021. Unde s-au băgat cei mai mulți bani

Investiții de aproape 900 de milioane de euro pe piața imobiliară din România în 2021. Unde s-au băgat cei mai mulți bani

Piaţa de investiţii imobiliare din România a înregistrat anul trecut tranzacţii de aproape 900 de milioane de euro, asemănător cu 2020. În ciuda contextului pandemic, retailul a reintrat în vizorul investitorilor locali şi internaţionali în ultimul trimestru din 2021.
Piaţa de investiţii din România a înregistrat anul trecut tranzacţii de aproape 900 de milioane de euro, în linie cu nivelul din 2020. În ciuda contextului pandemic, retailul a reintrat în vizorul investitorilor locali şi internaţionali în ultimul trimestru din 2021.

Valoarea totală a investiţiilor imobiliare s-a apropiat de 900 de milioane de euro în România în 2021, mai bine de o treime din suma tranzacţionată fiind înregistrată în ultimele trei luni ale anului, potrivit consultanţilor Colliers România.

Deşi în categoria celor mai puternic afectate de pandemie, sectorul de retail a fost dominant în ceea ce priveşte tranzacţiile, cu o pondere de 48% din volumul total al investiţiilor din ultimul trimestru, urmat de spaţiile industriale şi logistice (29%) şi birouri (17%).

Trimestrul 4 din 2021 s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune trimestre din istoria recentă, înregistrând o valoarea totală a investiţiilor imobiliare de 342 de milioane de euro, în creştere cu aproape 400% faţă de nivelul de sub 70 de milioane de euro din perioada similară a anului trecut.

„Ultimul trimestru al lui 2021 a fost destul de echilibrat, toate cele trei segmente imobiliare majore – retail, industrial & logistică şi office având o contribuţie semnificativă. Retail-ul a fost cel mai activ, cu două tranzacţii care au adus aproape 48% din volumele totale”, explică Simina Niculiţă, Partner & Head of Retail Agency la Colliers.

Interesul investitorilor în ceea ce priveşte produsele de retail a fost în continuă creştere în ultima jumătate de an, concentrându-se pe diverse categorii de produse,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!