Invitație pe mail la petrecere în grădina reședinței lui Boris Johnson în timpul lockdown-ului. „Fiecare își aduce băutura lui”

Invitație pe mail la petrecere în grădina reședinței lui Boris Johnson în timpul lockdown-ului. „Fiecare își aduce băutura lui”

Personalul de la cabinetul premierului britanic Boris Johnson a fost invitat la o petrecere de tipul „fiecare își aduce băutura lui” în grădina reședinței din Downing Street 10, în timpul lockdown-ului din primăvara anului 2020, potrivit unui email confidențial publicat de televiziunea ITV, preluată de Reuters. Nu sunt primele acuzații legate de modul în care oficialii guvernamentali au înțeles să respecte restricțiile dure impuse în timpul pandemiei. Circa 40 de angajați s-au strâns în grădina reședinței din Downing Street 10, inclusiv Boris Johnson și soția lui, Carrie, potrivit canalului ITV. În acea perioadă a pandemiei, era interzisă orice interacțiune în aer liber a mai mult de două persoane provenite din gospodării diferite.Principalul consilierul personal al premierului, Martin Reynolds, a trimis un email către peste 100 de angajați pe 20 mai 2020, invitându-i să aducă alcool la petrecere și profite de vremea frumoasă.„După o perioadă incredibil de dificilă, ar fi drăguț să profităm de vremea frumoasă de afară și să servim câteva băuturi cu distanțare socială în grădina de la Numărul 10 diseară. Vă așteptăm începând cu ora 6 PM și fiecare își aduce băutura lui”, a scris Reynolds în the emailul obținut de ITV. Emailul trimis angajaților din Downing Street 10, în care erau invitați la petrecere. Sursă foto: itv.com Cabinetul premierului Boris Johnson a refuzat să comenteze dezvăluirea.La momentul respectiv, majoritatea școlilor erau închise, barurile și restaurantele la fel, iar socializarea practic interzisă: doi oameni din gospodării diferite aveau voie să se întâlnească doar în aer liber și doar păstrând o distanță de 2 metri între ei.Un oficial guvernamental, Sue Gray, investighează acuzații potrivit cărora cel puțin cinci petreceri ar fi avut loc în diferite departamente ale guvernului în timpul lockdown-ului.Și fostul consilier-șef al premierului, Dominic Cummings, a declarat săptămâna trecută că în luna mai 2020 au avut loc petreceri cu alcool în grădina din Downing Street,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!