Jumătate din chiriașii din România întârzie cu plata chiriei chiar și o lună. Exepert: „Proprietarii trebuie să profesionalize procesul de închiriere și administrare al proprietății”

Jumătate din chiriașii din România întârzie cu plata chiriei chiar și o lună. Exepert: „Proprietarii trebuie să profesionalize procesul de închiriere și administrare al proprietății”

99,4% dintre proprietarii din România, care închiriază locuințe, nu au apelat la servicii de recuperare a creanțelor, chiar dacă aproape 50% dintre chiriași întârzie, chiar și cu 30 de zile, la plata chiriei. 
Cifrele au reieșit din studiul realizat de Kastel Group transmis ZIUA DE CLUJ și aplicat pe un eșantion de 500 de persoane, cu scopul de descoperi și de a găsi soluții pertinente la problemele pe care le întâmpină atât proprietarii, cât și chiriașii.

„Serviciul de Property Management este potrivit atât pentru proprietarii cu o singură proprietate pe care o închiriază, cât și pentru cei care au un portofoliu de proprietăți imobiliare dezvoltat. Clientul care contractează un serviciu de Property Management este proprietarul, care, pentru a obține un randament invesțional crescut, înțelege că al său chiriaș nu este doar o persoană care are nevoie de un acoperiș deasupra capului, ci este un client care plătește o chirie lunară pentru bunul închiriat și are nevoie să se simtă în siguranță și confort. Pentru acest lucru proprietarii trebuie să profesionalize procesul de închiriere și administrare al proprietății”, a explicat Christian Tudorache, CEO & Co-Founder Kastel Group.

În România, piața de real estate management este estimată la peste 622 de milioane de Euro, iar în 2022 înregistrează o creștere de 3.7%, potrivit statisticilor ibisworld. Peste 8.800 de persoane sunt angajate în cele aproape 2.500 de companii care furnizează servicii de real estate management în țara noastră. România se află pe locul 10 în Uniunea Europeană când vine vorba de performanțele industriei de real estate management, top condus de Germania, unde sectorul generează venituri de peste 16.9 miliarde de Euro.

Conceptul de Property Management, apărut în Statele Unite ale Americii, în secolul trecut, a generat venituri de peste 88.4 miliarde de dolari în 2021. Modelul este recunoscut prin facilitățile pe care le generează atât pentru proprietari,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!