Actualitate

Kelemen Hunor trage spre PNL: “USR PLUS ne-a şantajat pe toţi. Au zis “bani contra SIIJ”

Kelemen Hunor, împreună cu UDMR, se înclină spre PNL în ultimul scandal și susține programul de dezvoltare PNDL 3. Cele două formațiuni au destui primari cât să conteze la alegerile interne din cele două partide. USR-PLUS, neavând niciun primar, nu susține proiectul de dezvoltate PNDL 3, declarând că este doar un jaf din banul public.

“Şi USR-ul zice că pentru ei nu este o prioritate, pentru ei nu este o prioritate să dezvolţi România, să dezvolţi comunităţile locale şi să ridici aceste comunităţi din stadiul în care se află în acest moment. Sigur, ei la un moment dat ne-au şantajat pe toţi şi au zis: «Bani contra SIIJ». Adică, dacă noi vom accepta fără niciun amendament proiectul ministrului Stelian Ion, atunci ei vor fi de acord cu «Saligny», ceea ce nu am acceptat nici noi, nici premierul Florin Cîţu. Şi am spus că este un proiect nu pentru PNL, nu pentru UDMR, nu pentru PSD, şi nu pentru USR, este un program naţional pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate, de aceea nu e momentul să intrăm în alte discuţii”, a afirmat Kelemen.

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat că nu vor depune moțiune de cenzură, însă miniștrii formațiunii sale politice se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea noului program tip PNDL, numit “Anghel Saligny”.