La ce boli ești predispus, în funcție de grupa de sânge

La ce boli ești predispus, în funcție de grupa de sânge

Cele patru grupe de sânge se disting clar între ele prin prezența unor antigeni, substanțe care alertează sistemul imunitar atunci când organismul este atacat de o boală.Multe studii sustin ca fiecare grupa de sange are o predispozitie pentru anumite boli, de la banalele raceli, la boli cardiovasculare sau chiar cancer.

In functie de caracteristicile hematologice ale fiecarei grupe de sange, sistemul imunitar va actiona diferit asupra virusurilor, bacteriilor sau bolilor.

Grupa 0

Persoanele care detin aceasta grupa au un sistem imunitar foarte puternic, secretii bogate ale acizilor in stomac si, in general, traiesc cel mai mult, aceasta fiind considerata cea mai buna grupa de sange.

Bolile la sunt predispuse adeseori sunt cele digestive cauzate de hiperaciditate, artrite si afectiunile tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv, scrie sfatulmedicului.ro. De asemenea, persoanele cu grupa 0 sunt mai predispuse la inflamatii sau reactii alergice care pot declansa dezechilibre ale imunitatii.

Grupa A

Sistemul imunitar al celor cu grupa sanguina A este foarte eficient impotriva infectiilor de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infectia cu E.coli.

Insa aceste persoane sunt des afectate de probleme respiratorii precum astmul sau infectii ale sinusurilor, de aceea este recomandata evitarea produselor bogate in probiotice, intrucat acestea pot provoca inflamatii ale tractului respirator.

Totodata, persoanele cu grupa de sange A au un nivel mai mare de cortizol, hormonul stresului, de aceea este posibil sa prezinte des stari de anxietate.

Grupa B

Persoanele cu aceasta grupa sunt mult mai rezistente la infectiile sau dezechilibrele digestive, astfel ca alimentatia celor din aceasta categorie este mai permisiva, fiind recomandate in special tipurile de carne cu valori proteice consistente: vita, peste si miel.

Cei care au grupa de sange B si AB sunt cei mai predispusi la aparitia bolilor de inima,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuie acest articol!